vrijdag 16 mei 2014

Paleo weekmenu

Half paleo'en: teveel lekkere dingen zijn de revu gepasseerd de afgelopen weken.

Het lijkt misschien zo alsof ik helemaal niet meer met paleo bezig ben geweest maar dat is niet zo. Ik ben er alleen niet meer zo fanatiek mee bezig geweest, voornamelijk omdat het toch best lastig is om in keer je complete levensstijl om te gooien. Paleo is helaas ook best een prijzige levensstijl door de grote hoeveelheid vis, vlees, groente en fruit. 
Uit eten voor mijn vaders verjaardag, zo lekker maar absoluut geen paleo!

Ik ben een beetje aan het schuiven en puzzelen geweest met een aantal recepten en maaltijdplannen uit het paleo boek dat ik eerder eens heb aangeschaft, maaltijden die ik zelf graag maak van bijvoorbeeld Pinterest en de AH site en ben tot een weekmenu gekomen wat bijna volledig volgens het Paleo principe is. 

In dit weekplan is elke maaltijd anders maar je kunt lunch en avondeten ook vervangen door eten wat overgebleven is van de vorige dag(en). Zo is het plan meteen een stuk budget-vriendelijker. Ik gebruik het plan zelf liever als richtlijn, het geeft een idee van hoe een week namens het paleo principe eten er ongeveer uit ziet. De bijgevoegde recepten zijn voor als je geen idee hebt welke richting je het op moet zoeken. Als je een beetje handig bent in de keuken kun je zelf vast lekkere salades en gerechten in elkaar draaien. Logischerwijs eet je dus geen rijst, aardappels, pasta of brood bij je gerechten. Laat me weten wat je ervan vindt!

Maandag
Ontbijt: 1 appel in partjes, geschrapte wortels, rozijnen, 1 gepocheerd/ gekookt ei
Avond: groene salade, gebakken/ gegrilde pangasiusfilet, kiwi + handsinsaasappel
Snacks: wortels + handje noten

Dinsdag
Ontbijt: meloen, aardbeien, gebakken gehakt en tomtaten
Lunch: spinaziesalade met gegrilde kip
Avond: brocolli-courgettesoep, gebakken tartaar met tomatensalsa, vijgen
Snacks: gekookt ei, handje rozijnen

Woensdag
Ontbijt: havermoutpap met fruit naar keuze
Avond: tomaten en avocado stukjes, Gegrilde kip, gestoomde brocolli en wortels, bakje blauwe bessen en aardbeien
Snacks: handje noten, sellerie sticks

Donderdag
Ontbijt: frambozen en walnoten, scrambled eggs, gebakken biefstuk
Lunch: gebakken pangasisusfilet met tomaat, paprika en champignons, nectarines
Avond: tomatensoep, groene salade met zwarte olijven, ribkarbonade met gestoomde brocolli, perzikken
Snacks: cherry tomaten en sellerie sticks

Vrijdag
Ontbijt: meloen met bramen en peccannoten
Lunch: kip met gember, salade met tomaten, zwarte olijven en koriander
Avond: open
Snacks: hard gekookt ei, stukje zalm

Zaterdag:
Ontbijt: mango, koude gegrilde kip
Avond: koude makreel, tomaat en komkommer met olijfolie en citroen, gebakken zoete aardappel, pecannoten, frambozen en dadels
Snacks: appel, bosbessen in yoghurt

Zondag
Ontbijt: banaan, aardbeien en walnoten
Lunch: waldorf salade, appel
Snacks: kiwi, gedroogd fruit, cherrytomaten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten