woensdag 26 maart 2014

Food & Lifestyle: chicken-pasta salad

Gelukkig woon ik samen met twee mede vuilnisbakken want zo kunnen we toch samen eten en gezond bezig zijn. Niet dat ik nu zo'n zeiksnor wil zijn die bij alles zegt: 'nee mag ik niet', en ; ieh nee ongezond', om vervolgens alleen in een hoekje te gaan zitten eten, maar samen eten is gewoon een stuk gezelliger en goedkoper. Alies was ook wel in voor een gezonde hap gister, dus besloten we een maaltijdsalade met kip en volkoren penne in elkaar te draaien. 

De penne en kip zorgen voor een vol gevoel. We hebben hem allebei met smaak weg zitten werken en de bonus is dat deze salade koolhydraat-arm is. Hoeveel er van alles in gaat weet ik niet, we hebben gewoon een beetje ying yang fingerspitzengev:ühl gedaan. Wat heb je nodig?

- zak wilde spinazie
- bakje cherrytomaatjes
- komkommer
- volkoren penne
- walnoten
- kipfilet
- 1 ui
- knoflook
- peper en zout
-klein beetje zoete chilisaus (optioneel)

Dressing
2 eetlepels walnootolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel water
peper en zout

Bereiden:
De kip hebben we in kleine lapjes gesneden, bestrooid met peper, zout, knoflook en wat olijfolie en vervolgens in de grillpan gebakken. De lapjes hebben we toen de kip gaar was in hapklare reepjes gesneden. Gooi (niet letterlijk) in een grote bak de grof gesneden spinazie, cherrytomaatjes, komkommer , walnoten, de dun gesneden ui, gekookte penne en gegrilde kip bij elkaar. Schenk de dressing over de salade (voeg eventueel nog een scheutje chilisaus toe).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten